Cuprins

8 module 235 episoade durata 30h:39m

NOU!

În noul modul Sarcina, afli alături de Adina Păun care sunt transformările la care te poți aștepta fizic și emotional in sarcina, ce poti face tu pentru a avea o sarcină cât mai sănătoasă, ce ai voie să faci și să nu faci în sarcină, semnele de pericol și cele mai importante patologii care apar.

Afli despre tați și despre viața emoțională a ambilor parteneri pe parcursul sarcinii, despre care sunt specialiștii cu care te poți întâlni pe parcursul sarcinii.

Găsești episoade detaliate și despre dieta mamei în sarcină și despre impactul dietelor speciale, inclusiv al tulburărilor alimentare asupra sarcinii și, foarte important, sunt detaliate implicațile unor patologii precum hipertensiunea de sarcină sau diabetul gestațional, și ce trebuie mama să știe pentru a avea o viață cât mai sănătoasă după sarcină.

Aici parcurgi alături de Adina Păun toți pașii nașterii naturale și nașterii prin cezariană, intervențiile în nașterea naturală și impactul lor.

Modulul “Îngrijirea bebelușului” ține locul mult doritului manual de instrucțiuni al primelor săptămâni. Diana e ajutorul tău în a înțelege și a descifra noul născut.

În acest modul afli prin ce transformări multiple va trece corpul tău după sarcină și naștere. Cum ți se vor modifica sânii, pielea, părul sau mărimea de la pantof.

Acest modul îți oferă tot ce ai nevoie pentru ca relația de alăptare dintre tine și bebeluș să înceapă cu dreptul.

Afli de la medicul pediatru Diana Goran, cum să acorzi primul ajutor în cazul unor diferite accidente, de la arsuri până la înecul cu mâncare.

Am strâns în acest modul toate informațiile relevante legate de somn, de la care poți pleca și îți poți construi propria strategie.

Diana, medic pediatru, te va ajuta să începi alimentația bebelușului la timpul potrivit, într-un mod corect, actual și sănătos.

Autorii programului

Atena Boca

Atena Boca

Fondator LaPrimulBebe

Atena Boca este mama unui băiețel de 11 ani și a unei fetițe de 7 ani. Acum câțiva ani era ca și tine, la început de drum. Când bebelușul ei avea doar trei luni, a trecut poate prin cea mai grea perioadă a vieții ei și, cel mai probabil, printr-o depresie post-natală. Această perioadă a durat mai bine de opt luni.

Pentru că se simțea singură, sentiment obișnuit perioadei de după naștere, și pentru că nu reușea să comunice deloc cu prietenele ei, a creat un grup pe Facebook.
Acel mic grup a devenit astăzi o mișcare națională de sprijin pentru mame în primii ani după naștere. Asociația LaPrimulBebe are în prezent peste 130.000 de membri activi și este prezentă în 23 de județe, prin grupuri locale online.

Asociația LaPrimulBebe este singura comunitate din România susținută și premiată de Facebook prin Facebook Community Leadership Program. Premiul a constat într-o bursă de un an de zile de training alături de echipa Facebook din Silicon Valley oferit celor mai de impact 100 de lideri de comunități online din lume.

adina-paun

Adina Păun

Moașă și expert în alăptare

Adina Păun este mama a doua fete cucuiete. Este moașă, absolventă a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul Universității de Medicina și Farmacie Carol Davila din București, și absolventă a masterului în îngrijirea mamei și copilului la domiciliu în cadrul aceleiași instituții. Lucrarea ei de master a constat într-un ghid pentru părinții copiilor prematuri. Este expert în alaptare și în ultimii 10 ani a avut plăcerea sa însoțească peste 3000 de perechi mama-copil în aceasta călătorie minunată.

Înainte să nască, a citit manuale întregi de alăptare și a așteptat liniștită nașterea.
“Ce poate fi mai simplu?”, gândea ea ?

Și apoi a născut.

A aflat ca nu e ca în cărți… Și așa a început povestea ei.

diana-goran_

Diana Goran

Medic pediatru

Diana Goran este medic pediatru, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București iar în prezent urmează supraspecializarea în terapie intensivă neonatală.

În anii de activitate ca medic specialist în clinici private și la camera de gardă în spitalul de stat unde s-a format, a participat la peste 10.000 de consultații, și a interactionat lunar, la evaluările de rutina, cu mai mult de 300 de mame împreuna cu copiii lor. Unele dintre ele chiar i-au devenit prietene, depășind astfel bariera medic-pacient.

În prezent locuiește în Germania unde practică cu același entuziasm pediatria. Chiar și plecată din țară, este prezentă în Programul video Bebe Bun Venit, cu peste 60 de episoade pline de informații.

Faci parte din cea mai mare comunitate online de părinți din România, LaPrimulBebe?

Intră acum în comunitatea din zona în care locuiești!