Campania de conștientizare

Vizibilitate pentru nevoile mamelor

Prin Campania de conștientizare „Vizibilitate pentru nevoile mamelor” pe care o dezvoltăm și o derulăm an de an începând cu anul 2020, urmărim ca fiecare român să cunoască și să recunoască nevoia de sprijin emoțional și informațional a mamelor după naștere. Dar mai ales să înțeleagă importanța rolului acestora în sănătatea societății în care trăim.

Campania ”Vizibilitate pentru nevoile mamelor” din 2020 a ajuns în luna octombrie a acestui an la peste 1.000.000 de oameni prin canalele de socializare și a constat în mesaje prin care mamele își exprimă asertiv nevoile către parteneri, bunici, medici, angajatori și prieteni.

Vorbele, atitudinile, tăcerile și judecățile celor din jurul mamelor dor cel mai mult. Ale partenerilor, ale bunicilor, ale prietenilor, ale colegilor, ale șefilor și ale oamenilor cu care interacționează.

 

Atunci când apare bebelușul, mama intră automat într-un con de umbră. Și ea și nevoile ei. Și de cele mai multe ori nici măcar ea nu înțelege ce i se întâmplă și nu îndrăznește să își recunoască nevoile. Oamenii din jurul ei, cu atât mai puțin.

 

După naștere mamele au o imensă nevoie de vizibilitate, de atenție, de grijă. Sprijinul emoțional, fizic și informațional este esențial pentru starea ei bună, de care bebelușul are imensă nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.
Ne propunem să facem un prim pas înainte spre obiectivul nostru mare. În maximum 10 ani ne dorim ca fiecare român să cunoască și să recunoască aceste nevoi și ne propunem să lucrăm la asta an de an.

Vrem o Românie conștientă de nevoile emoționale și informaționale ale mamelor și care să cunoască importanța lor în crearea societății de mâine.
Vrem vizibilitate, respect și grijă pentru mamele din România. Pentru că viitorul este astăzi în brațele lor, iar atunci când ele vor fi bine și societatea va fi bine.

 

Incepem acest demers lung cu noi, acum.
Mai întâi este nevoie să ne cunoaștem noi aceste nevoi, să le recunoaștem, să știm cum să le exprimăm și să o putem face ușor, fără anxietate și fără să le negăm pe ale celorlalți. Fiecare nevoie exprimată are cele mai bune șanse să fie auzită atunci când asertivitatea își găsește drum în felul în care spunem lucrurile.

 

“Am nevoie să mă asculți” va avea întotdeauna rezultate mai bune decât “Tu nu mă asculți niciodată”.

Fiecare mesaj din imaginile de mai sus a fost construit cu zecilor de mii de mame LaPrimulBebe.

Partener principal și promotor